ελμε

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του νεοφιλελευθερισμού και σε συνέχεια των αντιδραστικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο), φέρνει αιφνιδιαστικά διάταξη για ψήφιση στη βουλή, που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 του Συντάγματος, που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάνοντας δεκτά τα πτυχία κολεγίων για τον διορισμό εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Η απαράδεκτη και δόλια αυτή επιλογή θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους. Επίσης, στο όνομα μιας κατ’ επίφαση αριστείας, δρομολογεί τη βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων, ενώ προχωράει στην ελάττωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενισχύοντας έτσι με όλους τους τρόπους  την ιδιωτική εκπαίδευση, τους επιχειρηματίες και τους σχολάρχες. Η ανενδοίαστη εμπορευματοποίηση των πτυχίων συνδυάζεται με διαρκείς επιθέσεις προς την δημόσια εκπαίδευση κατασυκοφαντώντας με κάθε ευκαιρία την ίδια, τους εκπαιδευτικούς και τους /τις μαθητές /τριες.

Τέλος, η σύνδεση μέρους της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση θα οδηγήσει στην υποβάθμιση πανεπιστημίων και σε συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει με σαφήνεια τι θα ακολουθήσει με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς απαιτεί την άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων του νομοσχεδίου και καλεί όλους του συναδέλφους, συλλόγους, ομοσπονδίες, φορείς, γονείς και μαθητές να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Καστοριάς την Τρίτη 21/1 στις 13:30.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες