ekthesiako-kentro-epik

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κοζάνης!

Στασιμότητα υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης. Και μπορεί η νέα Περιφερειακή Αρχή να έχει πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα, όμως εδώ και χρόνια ελάχιστες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει από τους μετόχους, και ειδικά από τον μεγαλομέτοχο που δεν είναι άλλος από το Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης.

 

Και ενώ η μεταβατική διοίκηση του Εκθεσιακού «τρέχει» να λύσει με όποιο τρόπο είναι δυνατό προβλήματα που χρονίζουν, όπως οι ρυθμίσεις των οφειλών προς το Δημόσιο, η αποδέσμευση των παλιών εργαζομένων, και η διατήρηση της κτιριακής υποδομής σε λειτουργική κατάσταση, τα προβλήματα δεν σταματούν να εμφανίζονται, αντίθετα επιδεινώνουν την κατάσταση μέρα με τη μέρα. Το τελευταίο «πρόβλημα που έσκασε» ήταν η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Εκθεσιακό από τη ΔΕΗ λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2019.

 

Το Εκθεσιακό Κέντρο έχει πολύ μεγάλες οφειλές προς τη ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζουν εξαψήφιο νούμερο. Το ποσό μεγάλωσε πολύ καθώς συστηματικά οι Διοικήσεις τα προηγούμενα χρόνια δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ λέγεται πως η ΔΕΗ επέδειξε ιδιαίτερα μεγάλη ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, ενώ υπήρχε δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής καταβάλλοντας το 30% αυτής ως προκαταβολή, η δυνατότητα αυτή δεν αξιοποιήθηκε. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έχει «σοκάρει» όλους τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πρόκειται για το «στολίδι» της περιοχής με αναφορά στην επιχειρηματικότητα, η οποία προβαλλόταν ως προτεραιότητα για όλους τους θεσμικούς φορείς.

 

Η αποκατάσταση της ρευματοδότησης είναι μέρος του ευρύτερου προβλήματος ρευστότητας αλλά και βιωσιμότητας που εμφανίζει ο φορέας, του οποίου το «λουκέτο» μελετούν εδώ και καιρό οι μέτοχοι του, δεν έχουν όμως καταλήξει σε κάποια απόφαση. Επισημαίνεται πως όσο οι πρωταγωνιστές αφήνουν τον χρόνο να περνάει, τόσο αυξάνονται τα οικονομικά και διαχειριστικά βάρη του φορέα, ενώ επιπλέον χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συμμετοχή σε προγράμματα είτε του υφιστάμενου, είτε του εκκολαπτόμενου διάδοχου φορέα. Δεδομένης της απραξίας των υπολοίπων μετόχων, το γόρδιο δεσμό φαίνεται αποφασισμένη να λύσει η Περιφερειακή Αρχή.

Πηγή: e-ptolemeos.gr


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες