Η Καστοριανή Εστία στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 – Ο σχεδιασμός για την Δυτική Μακεδονία

“Το ζητούμενο σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο είναι ποιος ο νέος στρατηγικός προσανατολισμός στην μεταλιγνιτική περίοδο”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

 

Παρούσα στο συνέδριο και η Καστοριανή Εστία η οποία κατέγραψε τις αναφορές του περιφερειάρχη για το νέο ξεκίνημα το οποίο χαρακτήρισε “μακράς πνοής, όχι μόνο για την επόμενη τετραετία αλλά και για τα επόμενα χρόνια. γιατί οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Δυτικομακεδονες και ως Έλληνες είναι μακράς πνοής”

 

Ο Γιώργος Κασαπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι χαρακτήρισαν ως ύψιστη Εθνική προτεραιότητα τη μετάβαση στην εποχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. και όπως είπε χαρακτηριστικά “το ζητούμενο σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο είναι ποιος ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός στη μεταβατική περίοδο. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε να έχουμε στα υπόψιν μας ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία που καθορίζεται οικονομικά τουλάχιστον από τον πρώτο “εργοδότη” της που είναι η αλυσίδα αξιών του λιγνίτη”.