Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 27 αυτοκίνητα παραδίδονται στην Αστυνομία της Δυτικής Μακεδονίας και 2 νέα αστυνομικά κτήρια

«Το ανθρώπινο δυναμικό γύρω από τη ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μεγάλες και παραγωγικές επενδύσεις»


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στην Κοζάνη από το μεσημέρι του Σαββάτου .Μετά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο παρόντων των βουλευτών του Νομού, του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, των δημάρχων και ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία. «Συνάντησα φίλους και συναγωνιστές στο χώρο της πολιτικής , τους αξιωματικούς όλων των διοικήσεων των τεσσάρων νομών».

Έγινε ένας απολογισμός για το σχεδιασμό της Αστυνομική Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε. «Το αποτέλεσμα είναι ότι η Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας είναι ασφαλής και η αστυνομία κοντά στους πολίτες , επιτελεί το συνταγματικό της ρόλο που είναι η ασφάλεια.» Φυλάσσονται τα σύνορα σε όλο το μήκος της Αλβανία και τη Βόρειας Μακεδονίας όπως τόνισε με την αστυνομία έτοιμη απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα , που είναι συχνά εισαγόμενο .

27 οχήματα καινούρια παραδίδονται στη Δυτική Μακεδονία από κατασχέσεις που η ίδια η αστυνομία προσπορίζεται από παράνομες πράξεις διαφόρων και έρχονται στα χέρια της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κτιριακή αναβάθμιση και συγκεκριμένα το καινούριο κτίριο στα Γρεβενά, το νέο στην Καστοριά, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στην Πτολεμαΐδα, αλλά και τον εξοπλισμό της αστυνομίας και των αξιωματικών .

Οι βουλευτές εξέθεσαν τα ζητήματα στο χώρο της ασφάλειας με τη συνεργασία να είναι εξαιρετική. Επίσης ι δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. «Με τους δημάρχους διαμορφώνεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο ώστε οι πολίτες της υπαίθρου να είναι ασφαλείς και να έχουν πάντα κοντά τους την αστυνομία» τόνισε ο υπουργός.

Δεύτερο ζήτημα η μετάβαση στην νέα εποχή στον 21ο αιώνα στη μεταλιγνιτκή εποχή, την οποία χαρακτήρισε ως μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα οικονομία . «Υπάρχει μια μεγάλη προίκα, ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, το ανθρώπινο δυναμικό γύρω από τη ΔΕΗ, το οποίο είναι εξειδικευμένο και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μεγάλες και παραγωγικές επενδύσεις. Υπάρχουν σκέψεις και ιδέες και σύντομα θα εκπονηθεί ένα σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις ελπίδες και τις προσδοκίες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως της νεολαίας».

Φιλιώ Μπτούρη-Ιωάννα Παπαδημητρίου