Στην σκιά των προστίμων σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Γούνας

Στην σκιά των βαρύτατων προστίμων, που επέβαλε η ΑΑΔΕ σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις, ύστερα από επανέλεγχο για τις λεγόμενες “τριγωνικές” συναλλαγές με το εξωτερικό του έτους 2013, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Γουναράδων.

 

Όπως εξήγησε στον απολογισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κοσμίδης,  “τον τελευταίο καιρό ταλανίζουν τον κλάδο, κάποια βαρύτατα πρόστιμα που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις, τα οποία δεν είναι ούτε μικρά ούτε λίγα. Δεν λέμε να μη γίνονται έλεγχοι αλλά θεωρούμε άδικα και υπερβολικά τα πρόστιμα που επιβληθηκαν. Γιαυτό καλούμε όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος. Θεωρού΄με ότι δεν είμαστε πλέον στα μνημόνια και αυτός ο ασφυκτικός κλοιός που μας επιβλήθηκε επί τόσα χρόνια από τους οίκους αξιολόγησης, θα πρέπει να γίνει πιο ελαστικός.  Έχουμε συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες, με σκοπό την αντιμετώπιση συνολικά των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο”.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουολος, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσανούσας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μπάμπης  Καραταγλίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Στέργιος Αδάμ κ. ά.