Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρακάκου στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, ο Yπουργός Eσωτερικών Τάκης Θεοδωρακάκος στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής  του στην πόλη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου έγινε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Κάλυς Κυριακίδου, Νικόλαου Λυσσαρίδη, Ηλία Τοπαλίδη, των Δημάρχων  Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Πασχάλη Οικονομίδη και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Καστοριάς Στέργιου Αδάμ.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,  αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στην περιοχή μας, του επισήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Δυτική Μακεδονία.  Τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τεχνικών υπηρεσιών του πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, φαινόμενο το οποίο εντείνει το πρόβλημα  ωρίμανσης μελετών και κατ΄ επέκταση δημιουργεί έλλειμμα στην απορροφητικότητα χρηματοδοτικών προγραμμάτων.  Επίσης, σημείωσε την ανάγκη εκπόνησης ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου, τόσο για την Καστοριά όσο και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Από την πλευρά του ο Αντιπερειφεριάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος  έθεσε τα καίρια  θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, από πλευράς κυβέρνησης, της έλευσης του φυσικού αερίου στις περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων. Ακόμη, επισημάνθηκε η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και οι επιπτώσεις που αυτό επιφέρει ως προς την ανταπόκριση και απορροφητικότητα διαφόρων προγραμμάτων,  θέτοντας παράλληλα την απαραίτητη πρόσληψη νέου προσωπικού.  Επίσης, ζητήθηκε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για δράσεις πολιτικής προστασίας, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη ανταπόκριση του έργου μας.

 

Ο κ. Θεοδωρακάκος κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί άμεσα προς την κεντρική κυβέρνηση την  δημιουργία ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για την  Π.Ε. Καστοριάς αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες