Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το ΔΙΑΖΩΜΑ για την αξιοποίηση της ΟΧΕ των λιμνών

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με τον εμπνευστή του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρο Μπένο για την προοπτική συνεργασίας στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) των λιμνών στη Δυτική Μακεδονία.

 

Όπως τόνισε, το πετυχημένο και αναγνωρισμένο διεθνώς μοντέλο ολιστικού σχεδιασμού και λειτουργίας σε θέματα τοπικής ανάπτυξης που εφαρμόζεται με άξονα πολιτισμικούς πόρους, μπορεί να μεταφερθεί και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση περιβαλλοντικών πόρων.

 

Επισημαίνοντας ο κ. Μπένος τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί η Δυτική Μακεδονία να αποκτήσει  μέσα από τη συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ, παρουσίασε σειρά παρόμοιων παρεμβάσεων και συνεργασιών που αναπτύσσονται σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

 

Στη συνάντηση που έγινε στη Κοζάνη παρουσία αυτοδιοικητικών και υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων, εκφράστηκε ομόφωνα η ικανοποίηση για την προοπτική συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.