Καιρός : Αλλάζει ξανά με βροχές και βοριάδες το Σαββατοκύριακο

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της  δυτικής Μακεδονίας της Πελοποννήσου, της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στους 13 με 14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, στους 14 με 16 στις ανατολικότερες ηπειρωτικές περιοχές και στους 15 με 16 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Γενικά, παρατηρείται πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των δύο με τριών βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα επτά με οκτώ μποφόρ στις περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στην Αττική, από το μεσημέρι κι έπειτα αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος των βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος τις πρώτες πρωινές ώρες με βροχές και καταιγίδες, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους επτά με 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πέντε με έξι μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νοτιότερες περιοχές της χώρας, ενώ στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Το Σάββατο αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και βοριάδες.

Ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά από την Κυριακή.