Πτολεμαΐδα: Επεισόδια και αποχωρήσεις από ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση

Ένταση έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια ημερίδας  του ΥΠΕΝ, για την απολιγνιτοποίηση, όπου μίλησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Δήμαρχοι και συνδικάτα, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ημερίδα.

 

νταση έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια ημερίδας  του ΥΠΕΝ, για την απολιγνιτοποίηση, όπου μίλησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Έξω από το χώρο του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για μετάβασης της ΔΕΗ σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας, κάτι το οποίο θέτει εν αμφιβόλω  το μέλλον των εργοστασίων λιγνίτη τόσο στην Πτολεμαΐδα, όσο και στη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr , υπήρξαν μικροεπεισόδια όταν τμήμα διαδηλωτών παραβίασε την αυλόπορτα του ξενοδοχείου και η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Πηγή εικόνας e-ptolemeos.gr

Το γεγονός κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα από την Κοζάνη και Πέτη Πέρκα από την Φλώρινα που εισήλθαν στην αίθουσα.

Επιπλέον, δήμαρχοι και συνδικάτα, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ημερίδα. Ειδικότερα, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θόδωρος Καρυπίδης, η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ, Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ο πρόεδρος του δικτύου Ενεργειακών δήμων της χώρας, δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Πηγή εικόνας kozani.tv

Έξω από το χώρο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή του χθες στην Πτολεμαΐδα, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V»,  ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έγινε δέκτης επεισοδιακής υποδοχής: Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έδειξαν ότι διαφωνούν με τα κυβερνητικά σχέδια για την επιχείρηση, υποδεχόμενοι τον υπουργό με γιουχαΐσματα, πανό, μαύρες σημαίες και συνθήματα, με βασικό το «Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ».

tanea.gr