Τ. Θεοδωρικάκος από Καστοριά: Θα προσληφθούν ιδιώτες μηχανικοί για την εκτέλεση έργων στους Δήμους

Σοβαρές μεταβολές στην οργάνωση και λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, αναμένεται να επιφέρει η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία, θα προσληφθούν μέσω ΕΕΤΑ ιδιώτες πολιτικοί μηχανικοί, για να καλύψουν τις ελλείψεις και την υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός: “Με τις αναπτυξιακές συμπράξεις θα προκύψουν πιο ευέλικτα σχήματα, που θα βοηθήσουν στην γρήγορη εκπόνηση των μελετών και στην υλοποίηση των έργων”!

Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε τα σχήματα αυτά να αποκτήσουν πλήρεις αρμοδιότητες.

Ενώ, όπως είπε, αν ξεκινήσουν προσλήψεις μηχανικών στους Δήμους, θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια, δηλ. μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Για να καταλήξει με το συμπέρασμα: “Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι πολύ καλά, ότι όταν ένας επαγγελματίας συνεργάζεται με τον Δήμο, δουλεύει σωστά και αποτελεσματικά. Ενώ από την ημέρα που θα γίνει δημόσιος υπάλληλος, δουλεύει μ΄ ένα συγκεκριμένο πλάνο…”!

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν μ΄ αυτή την ρύθμιση, αποκτήσουμε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων: Αυτούς που εργάζονται και αμείβονται κι αυτούς που αμείβονται αλλά δεν εργάζονται….