Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Καστοριάς – Εκκρεμεί και η έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προϋπολογισμός του Δήμου Καστοριάς, για το οικονομικό έτος 2020’ και εκκρεμεί η έγκρισή του  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για να τεθεί σε εφαρμογή

Μειοψήφισε η πλευρά της Κατερίνας Σπύρου, με μια “διαρροή”  που δήλωσε “παρών” και του Γιώργου Τίγκα, που είχαν αντιταχθεί από την αρχή στην αύξηση κατά 40% των δημοτικών τελών. Ενώ η παράταξη του Αλέξανδρου Ταμήλια, αν και είχε καταψηφίσει τα δημοτικά τέλη, έδωσε θετική ψήφο, με μια μικρή επιφύλαξη σε επί μέρους σημεία κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας Ντίνος Τσανούσας δήλωσε ότι: “Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας προϋπολογισμός απόλυτα ισοσκελισμένος. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε παθητικό, για την χρήση του 2020 και περιμένουμε να δούμε στην πορεία, κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, πόσα χρέη από τα παλιά, θα μπορέσουμε να καλύψουμε.
Ώστε στο τέλος του έτους να δούμε τι αναπροσαρμογή μπορεί να γίνει στα δημοτικά τέλη, σε σχέση με την αύξηση του 40% που έχει ψηφισθεί”.

Όπως ανάφερε ο κ. Τσανούσας, στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν από την αρχή να φέρει έναν προϋπολογισμό ισοσκελισμένο, που δεν θα παράγει πρωτογενή ελλείμματα. Να ισορροπήσει ο Δήμος, να σταθεί στα πόδια του και από εκεί και πέρα να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πορεία, όπως έχει ανάγκη ο τόπος.

Η επικεφαλής της μειοψηφίας Κατερίνα Σπύρου ανάφερε ότι: “Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, γιατί είμαστε από την αρχή αντίθετοι στην αύξηση των δημοτικών τελών και έχουμε κάνει προσφυγή. Εμείς θα περιμέναμε να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο πρώτα οι προϋπολογισμοί των Νομικών Προσώπων, αλλά αυτό έχει αλλάζει με τον καινούργιο νόμο”.

Επίσης η κ. Σπύρου κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για κακοδιαχείριση και απευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ, από τα Νομικά Πρόσωπα. Για τα οποία είπε ότι θα επιθυμούσε μια ξεχωριστή συζήτηση σ΄ ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ή στην Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ο Γιώργος Τίγκας της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεώρησε αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό του Δήμου, που πλήττει κυρίως τα λαϊκά στρώματα, με τις υπερβολικές αυξήσεις των δημοτικών τελών, και για τον λόγο αυτό καταψήφισε τον προϋπολογισμό.