Κοροναϊός: Αυτή είναι η απόφαση για τα 10 Ελληνικά σχολεία που θα γυρίσουν από την Ιταλία

Έληξε μετά από 3,5 ώρες η σύσκεψη υπ. Υγείας και υγειονομικών φορέων. Τι αποφασίστηκε για το αν θα μπουν σε καραντίνα η όχι οι μαθητές που θα γυρίσουν από την Ιταλία. 3 νεκροί ήδη στην γειτονική χώρα από τον κοροναϊό.

Την ώρα που η γειτονική Ιταλία αντιμετωπίζει μια μεγάλη υγειονομική κρίση με τον κοροναϊό, οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας εντείνουν τα μέτρα πρόληψης για να θωρακίσουν τη χώρα από την απειλή.
Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό, προκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Κυριακής στο Υπουργείο Υγείας.

Μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία και το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τον αποκλεισμό της απειλής του κοροναϊού, που βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την πόρτα μας. Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μεταβαίνου αύριο στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, για να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις των πληρωμάτων των πλοίων για τον νέο κοροναϊό και να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας των εκεί υγειονομικών αρχών στα μέτρα προφύλαξης.

Δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Μετά από ευρεία τρίωρη σύσκεψη των υγειονομικών φορέων της χώρας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ και υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε οι μαθητές των 10 σχολείων που θα επιστρέψουν από τις σχολικές εκδρομές να μην μπουν σε καραντίνα, καθώς οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ κρίνουν ότι δεν επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές.

 

Μετά από αυστηρή εξέταση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για τον κοροναϊό οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν ότι στην Ιταλία υπάρχουν πληγείσες περιοχές από τον κοροναϊό και όχι για πληγείσα χώρα. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους αυξάνουν τα μέτρα επιτήρησης των ταξιδιωτών στις πύλες εισόδου της Ελλάδας με την γείτονα χώρα.

Μετά την σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας που διήρκησε περισσότερο από 3,5 ώρες, δεν έγιναν ανακοινώσεις, ενώ αναμένεται συνάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και θα ανακοινώσει τυχόν επιπλέον μέτρα για την μεγαλύτερη θωράκιση της χώρας μας.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) “συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια”. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που  δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας:

“Την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)”

Πληροφορίες από: iatropedia.gr