Σύγκρουση στον Δήμο Καστοριάς! Άλλα λέει ο δήμαρχος και άλλα ο πρόεδρος της “Μακεδνός” για την πώληση του λατομείου

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης “Μακεδνός” Σωκράτης Πέλκας ανακαλύπτει (και αποκαλύπτει  στο Δημοτικό Συμβούλιο) ότι η Εταιρεία έχει χρεοκοπήσει και ότι το Λατομείο λειτουργεί χωρίς άδεια τα πέντε τελευταία χρόνια.!!!

Ενώ δύο μέρες αργότερα ο ίδιος, με συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό “αποκαλύπτει” ότι ο Δήμος Άργος Ορεστικού ενδιαφέρεται σφόδρα να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της (χρεοκοπημένης) επιχείρησης σε ποσοστό 52%.

Μάλιστα ο κ. Πέλκας αφού έπλεξε το εγκώμιο του δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου, που υπήρξε διευθυντής της “Μακεδνός” πριν γίνει δήμαρχος επί 20ετία, δήλωσε ευθαρσώς ότι το θέμα της πώλησης των μετοχών “βρίσκεται πάνω στο…. τραπέζι” , γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού  από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό .

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο πρόεδρος της Μακεδνός κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία ή είχε την συγκατάθεση του δημάρχου και των υπολοίπων μελών της δημοτικής αρχής

Η Καστοριανή Εστία επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα με τον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, ο οποίος δεν έδωσε καμία κάλυψη στον Σωκράτη Πέλκα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός κινήθηκε αυτοβούλως και την Δευτέρα με δημόσια δήλωσή του θα διαψεύσει το σενάριο για την πώληση  του πλειοψηφικού πακέτου της “Μακεδνός” στον Δήμο Άργους Ορεστικού.