Έκτακτο: Το Euro 2020 αναβάλλεται για έναν χρόνο -Απόφαση της UEFA, λόγω κορωνοϊού

Το Euro 2020 αναβλήθηκε για έναν χρόνο και θα διεξαχθεί το 2021, εξαιτίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.   Η διοργάνωση αναμενόταν να γίνει από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, σε 12 χώρες.

Η νορβηγική ομοσπονδία έγραψε στο Τwitter: «Η UEFA αποφάσισε ότι το Euro πρέπει να αναβληθεί έως το 2021. Θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου την επόμενη χρονιά».   Έπειτα από την απόφαση αναβολής δημιουργείται ο «χώρος» για την ολοκλήρωση του Champions League και του Europa League, που έχουν διακοπεί, αν βέβαια οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό επιτρέψουν την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών ανακοινώσεων.

Η ανακοίνωση της αναβολής αναμενόταν καθώς έγινε γνωστό ότι την περασμένη εβδομάδα η UEFA ακύρωσε τις κρατήσεις που είχε κάνει στην Κοπεγχάγη, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενούσαν αγώνες.   Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες, η ΔΟΕ μέχρι στιγμής επιμένει σε κανονική διεξαγωγή, με βάση το πρόγραμμα, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει η διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, υποστήριξε σήμερα ότι έλαβε τη στήριξη των ηγετών της G7 για «πλήρη» διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων Τόκιο 2020.

Πηγή: www.lifo.gr