c19b15f2f214db2a095e013acc18f933_XL

Λαϊκή Συσπείρωση: Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς απέλυσε δια περιφοράς 8 εργαζόμενους

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς (16-3-2020, 12:00μ)

Στο mail της Λαϊκής Συσπείρωσης Καστοριάς, έφτασε πρόσκληση από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς στις 16-3-2020, στις 10.52π.μ. Το Έκτακτο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να γίνει στις 12.00μμ.
Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια βιασύνη θα είναι για κάτι πολύ σοβαρό. Για τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό, για μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας του λαού της περιοχής που αντιμετωπίζει μια σοβαρή κατάσταση. Ίσως για το υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Καστοριάς που αποδεκατίστηκε από υπαλλήλους καθώς έμειναν στα σπίτια τους προληπτικά (για την πιθανότητα να είναι και αυτοί θετικοί στον ιό). Ίσως για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Μοναδικό θέμα της Έκτακτης αυτής Συνεδρίασης ήταν τελικά η έγκριση ή όχι από τη μεριά του Δημοτικού Συμβουλίου της Απόφασης του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού με θέμα: «Επανεξέταση του ζητήματος της ανανέωσης ή μη συμβάσεων εργασίας προσωπικού ΙΔΟΧ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Με πιο απλά λόγια, για τις απολύσεις των 8 υπαλλήλων που είχε κάνει ο Δήμος Καστοριάς στις αρχές του Οκτώβρη. Με καινούρια επικαιροποιημένη απόφαση, το Νομικό Πρόσωπο επιμένει στην τοποθέτηση ότι οι υπάλληλοι αυτοί ήταν υπεράριθμοι και δικαίως απολύθηκαν.
Η εδώ και τώρα έγκριση για τις απολύσεις μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο προκλητική. Όταν την ίδια στιγμή συνάνθρωποί μας πεθαίνουν από τον ιό, όταν η χρόνια υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας έχει αφήσει ένα «ενδεικτικό» προσωπικό να παλεύει με αυτοθυσία σε συνθήκες εξουθένωσης για να τα βγάλει πέρα με τη φουρτούνα. Όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι γουνεργάτες θα πάνε σπίτι τους και θα μείνουν απλήρωτοι. Σε πόσους ηλικιωμένους θα φτάσει τώρα το «Βοήθεια στο Σπίτι;»
Δεν μπορείτε να αξιοποιείτε το νομικό οπλοστάσιο, τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό για να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις. Είναι ντροπή να πάτε να περάσετε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα τώρα που οι πόρτες είναι «κλειστές». Αξιοποιείτε τον ιό για να γλιτώσετε τη λαϊκή κατακραυγή. Όλος ο λαός της Καστοριάς καταδίκασε την απόφασή σας τότε, το ίδιο ακριβώς θα κάνει και τώρα. Είτε με ανοιχτές πόρτες είτε με κλειστές.

16-3-2020


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες