Ψήφισμα: Να γίνουν δεκτά τώρα όλα τα αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Η πανδημία COVID-19 βρίσκεται διεθνώς σε πλήρη εξέλιξη και είναι σαφές πως καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπισή της είναι η σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.
Το δημόσιο σύστημα υγείας όλα τα προηγούμενα χρόνια κατακρεουργήθηκε από τις κυβερνήσεις με τις πολιτικές των περικοπών, της λιτότητας, της εμπορευματοποίησης και της σύμπλευσης με τις πολιτικές της Ε.Ε. Στελέχη της σημερινής κυβέρνησης το λοιδώρησαν και το ειρωνεύτηκαν ως αναποτελεσματικό, για να μας προβάλουν την αναγκαιότητα ιδιωτικών συστημάτων υγείας, ενώ η κυβέρνηση πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού είχε έτοιμα σχέδια για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της υγείας.
Σήμερα, και ενώ η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση ΝΔ δεν προχωρά στα αναγκαία μέτρα με βάση τα αιτήματα των σωματείων του χώρου της υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και πολλών σωματείων εργαζομένων για τη διασφάλιση της υγείας του λαού και την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή ,ενισχύει οικονομικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας: με το διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλίου σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ.!, με την χρηματοδότηση σε πρώτη φάση με 30 εκ. ευρώ των ιδιωτικών εργαστηρίων για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό.

Συνολικά, εξακολουθεί να λαμβάνει κυρίως μέτρα περιοριστικά γενικής και οριζόντιας καραντίνας των πολιτών, με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, φτάνοντας ως την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας του πληθυσμού! Επιχειρείται η πλήρης αποποίηση των πολιτικών ευθυνών, τόσο για τη διαχείριση της κατάστασης, όσο και για τη διαχρονική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αυτό και γίνεται προσπάθεια μετάθεσης στην ατομική ευθύνη κάθε πολίτη σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Η πραγματική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.
Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών νοσοκομειακών γιατρών και καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., να απαιτήσει το ίδιο.
Επίταξη τώρα πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
  • Επίταξη τώρα των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
  • Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
  • Διορισμό τώρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Υλοποίηση τώρα μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.
Μένουμε Ενεργοί – Όχι Σιωπηλοί
Για να νικήσει η ζωή και η αλληλεγγύη