Σκηνές από το “Χριστός Ξανασταυρώνεται” περιγράφει από την Ιταλία ο καστοριανός γιατρός Βασίλης Γατόπουλος

Νέα δραματική έκκληση απευθύνει μέσω του kastorianiestia.gr ο καστοριανός γιατρός Βασίλης Γατόπουλος από την Πεσκάρα της Ιταλίας προς όλους τους συμπατριώτες του, να διατηρήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, την ανθρωπιά τους, την αλληλεγγύη τους και την κοινωνική συνοχή.

Γιατί, όπως τονίζει, ο κορωνοϊός κάποτε θα φύγει αλλά οι πληγές που θα αφήσει πίσω του, δύσκολα θα επουλωθούν αν η επόμενη μέρα δεν μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά.

Φαινόμενα σαν αυτά που βιώνει ο ίδιος στην Ιταλία, δεν θα ήθελε με τίποτα να επαναληφθούν και στην ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία μόλις βγήκε βαθιά τραυματισμένη από τη δεκάχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ένα τέτοιο ακραίο παράδειγμα βιώνει αυτές τις μέρες η πολύπαθη Ιταλία, όταν απελπισμένοι άνθρωποι από τον ιταλικό βορρά ζήτησαν καταφύγιο στο Νότο προς τη Σικελία, για να αποφύγουν τον κορωνιό.

Και τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δήμαρχο της Μεσσίνας ο οποίος επικεφαλής των κατοίκων, έστησε οδοφράγματα, για να μην περάσουν οι “μολυσμένοι”.

Δηλαδή μία επανάληψη στις ίδιες σκηνές που περιγράφει στο εμβληματικό έργο του ο Νίκος Καζαντζάκης που εκτυλίχθηκαν στο χωριό Λυκόβρυση της Μικράς Ασίας πριν από πολλά χρόνια, όταν οι ντόπιοι κάτοικοι έδιωξαν από τον τόπο τους, τους “ξενομπάτες χολεριασμένους” ομοεθνείς τους οι οποίοι ζήτησαν την ελεημοσύνη τους.