Τσιόδρας: Τι (δεν) απάντα για το θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά

Στο γεγονός ότι η 41χρονη από την Καστοριά δεν πήγε στο νοσοκομείο απέδωσε,  στην ουσία, τον θάνατό της, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων..

¨«Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω πληροφορηθεί ότι υπήρχε και υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις υποκειμένων νοσημάτων και όταν δεν υπάρχει επικοινωνία με προσωπικό θεράποντα ιατρό, πρέπει να κατευθύνονται στα κατά τόπους νοσοκομεία αναφοράς, ώστε να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση και να χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι  «το άσθμα που είναι χρόνιο αναπνευστικό νόσημα είναι παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσο και την γρίπη η οποία κυκλοφορεί αυτή την εποχή».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης είχε υποστηρίξει ότι παρότι είχε χρόνιο άσθμα η 41χρονη έλαβε οδηγία από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει στο σπίτι της.

Στο θέμα αναφέρθηκε και στη σημερινή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να μένουν σπίτι τους χωρίς κατ’ οίκον παρακολούθηση, με τους δύο χθεσινούς τραγικούς θανάτους να αποτελούν μία μακάβρια προειδοποίηση».

Και το ερώτημα, πλέον, γίνεται πιο επιτακτικό: Για ποιο λόγο ο ΕΟΔΥ, τον οποίο εκπροσωπεί ο καθηγητής Τσιόδρας έδωσε οδηγία στην 41χρονη που, όπως τονίζει ο εκπρόσωπός του «είναι παράγοντας κινδύνου», δεν της έδωσε οδηγίες από την ημέρα που επικοινώνησε, δηλαδή, τρεις ημέρες από τότε που έχασε τη ζωή της, να πάει στο νοσοκομείο Καστοριάς;

 

aftodioikisi.gr