Η Καστοριά μπήκε πρώτη στη θύελλα της επιδημίας και πρώτη βγαίνει – Κανένα νέο κρούσμα το τελευταίο οκταήμερο

Είναι το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα, μετά από καιρό, που βγαίνει από το Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο παρά τις ελλείψεις και τον αιφνιδιασμό των πρώτων ημερών, στάθηκε όρθιο, χάρη στην υπερπροσπάθεια όλου του προσωπικού του χωρίς καμία εξαίρεση.

 

Παρά τις ελλείψεις και την υποστελέχωση όλοι έδωσαν ενωμένοι τη μάχη στην πρώτη γραμμή και για αυτό αξίζουν το σεβασμό και την εκτίμηση του καστοριανού λαού.

 

Η Καστοριά μπήκε πρώτη στη θύελλα της επιδημίας και πρώτη θα βγει… όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία στην καμπύλη του κορωνιού.

Όσο κι αν ορισμένες Κασσάνδρες βλέπουν “κρούσματα” ακόμα και σε εισαγωγές άλλων ασθενών, που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό αλλά  υποβάλλονται  υποχρεωτικά στο τεστ σύμφωνα με τον κανονισμό.

Όπως επίσης απέδωσαν και τα έκτακτα μέτρα για την άσκοπη κυκλοφορία που ελήφθησαν σε ολόκληρο το νομό. Με αρκετές ενστάσεις όμως για την καραντίνα στη Μεσοποταμία, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα μπορούσε να περιοριστεί σε μικρότερη έκταση, αν είχαν ιχνηλατηθεί έγκαιρα τα κρούσματα εκεί και είχε περιοριστεί σε ένα μικρό κύκλο ατόμων, προκαλώντας μικρότερες επιπτώσεις κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής.

Αυτό το ερώτημα απασχολεί ακόμα και σήμερα τους τοπικούς παράγοντες αλλά και την κοινή γνώμη που βλέπει μία διαφοροποιημένη συμπεριφορά του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προς την Καστοριά, σε σχέση με άλλες περιοχές, όπου η παρέμβαση ήταν άμεση και πιο αποτελεσματική.

 

Στον απολογισμό της κρίσης εδώ, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η αρνητική παρουσία στην ενημέρωση του κοινού, ορισμένων” μαϊντανών” των τηλεοπτικών παραθύρων οι οποίοι έγιναν αυτόκλητοι…. Τσιόρδες και Χαρδαλιάδες, για να προσποριστούν με άλλου είδους οφέλη από αυτή την ευκαιριακή δημοσιότητα…