Όπως δήλωσε: «Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, όμως, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά και εμείς θα έχουμε, τότε, πολύ περισσότερα κρεβάτια εντατικών και μεγαλύτερες δυνατότητες για testing. Θα έχει διευρυνθεί η παλέτα των τεστ και ενδεχομένως να έχουμε και τεστ που θα μπορεί να γίνονται στο σπίτι. Και φυσικά θα έχουμε και πολύ καλύτερη εικόνα για το ποιο φάρμακο δουλεύει»

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι θα έχουμε μεγάλη ύφεση και θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε το βάρος με δίκαιο τρόπο. Παράλληλα, αναδεικνύει το κλειδί των εφεδρικών εργαλείων για την επανεκκίνηση της οικονομίας: «Πάντα θα κρατάμε εφεδρείες. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η κρίση. Λένε κάποιοι: «Δώστα όλα τώρα». Ποια να δώσουμε τώρα;  Και πόσα μπορούμε να δώσουμε, όταν δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει το πρόβλημα Πρέπει να κρατήσουμε εφόδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός πατάει φρένο και στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης, για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο. Διαθέτω, πιστεύω, πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι έχω χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες που μου επιτρέπουν την επόμενη μέρα, αλλά και μεσοπρόθεσμα, να χαράξουμε μία οικονομική πολιτική, η οποία θα λάβει υπόψη της τα βασικά δεδομένα της κρίσης. Δεν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες».

ert.gr