Καφέ, μπαρ, εστιατόρια: Πότε ανοίγουν, πώς θα καθόμαστε – Ολοι οι περιορισμοί

Σχεδόν ένα μήνα υπομονή, θα πρέπει να κάνουν ακόμα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, αλλά και οι πολίτες που θέλουν να βγουν έξω για να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους και να γευματίσουν.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, η άρση των μέτρων ξεκινά σιγά-σιγά στις 4 Μαϊού, όμως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, θα σηκώσουν ξανά ρολά από την 1η Ιουνίου.

Πώς θα καθόμαστε πλέον – Όλοι οι περιορισμοί

Ιδιαίτερα αυστηροί θα είναι οι κανόνες υπό τους οποίους θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Φυσικά, θα πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής για το προσωπικό που δουλεύει εκεί, με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Αντισηπτικό θα υπάρχει και πάνω σε κάθε τραπέζι για τους πελάτες.

Από εκεί και πέρα, η λειτουργία τους θα αφορά μόνο σε εξωτερικούς χώρους (δεν θα λειτουργούν οι χώροι εντός του καταστήματος), με τα τραπέζια να έχουν ως ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα, με τον μέγιστο αριθμό ένας πελάτης ανά δύο τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις μεγάλες παρέες, καθώς το επιτρεπόμενο όριο ανά τραπέζι θα είναι τα τέσσερα άτομα.

 

thetoc.gr