logo1

Καστοριά: Οι γουνοποιοί απειλούν την “δημοσιογραφία” που οι ίδιοι εξέθρεψαν

Με αφορμή τον δημόσιο διάλογο, που άνοιξε (με αρκετή καθυστέρηση είναι αλήθεια) ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών κ. Αποστόλης Τσούκας, για τη συσχέτιση των γουνοποιών του Μιλάνου με την μετάδοση του κορωνοϊού στην Καστοριά και την διαχείριση του θέματος από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον ότι ουδείς δημοσιογράφος (εντός ή εκτός εισαγωγικών) δικαιούται να κατηγορεί συλλήβδην τους γουνοποίους του Μιλάνου, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς “δύο – τριών ανεγκέφαλων”, όπως είπε ο κ. Τσούκας χαρακτηριστικά.

Έστω κι αν αυτοί οι λίγοι θεωρητικά στιγματίζουν ολόκληρο τον κλάδο.

Και δεύτερον, κανείς εκπρόσωπός των γουνοποιών, δεν έχει το δικαίωμα να βάζει στο ίδιο “τσουβάλι” όλα τα μέσα ενημέρωσης της Καστοριάς και να απειλεί με ποινικές διώξεις αυτά που “προχωρούν σε ανυπόστατα δημοσιεύματα”!

Το έναυσμα για αυτή την αντιπαράθεση, έδωσε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας το ” Πρώτο Θέμα” για τους γουνοποιούς του Μιλάνου, που αναδημοσιεύτηκε από τα περισσότερα τοπικά sites, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών. Άσχετα αν την επομένη αυτά έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον πρόεδρο και να διαχωρίσουν τη θέση τους εκ των υστέρων…

 

Η Καστοριανή Εστία είναι από τα ελάχιστα εκείνα μέσα ενημέρωσης, που δεν αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο. Όχι επειδή διαφωνεί ή συμφωνεί με το περιεχόμενό του. Ούτε επειδή φοβήθηκε την οργή των γουναράδων. Αλλά επειδή θεωρεί αδιανόητο για έναν δημοσιογράφο που βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων, να αναμασάει  και να μηρυκάζει απόψεις και κριτικές άλλων συναδέλφων που βρίσκονται μίλια μακριά!

 

Όπως διαφωνεί και με την απόφαση του κ. Τσούκα, να ποινικοποιήσει τον δημόσιο διάλογο σαν έμμεση απειλή για μία προληπτική λογοκρισία!

Διότι όπως έγραφε ένας κορυφαίος δημοσιογράφος, “η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο, όσων επιθυμούν να νομιμοποιήσουν κάποια αυθαιρεσία τους, με μία θετική για τους ίδιους απόφαση”.

Κι εδώ δεν νομίζουμε ότι ισχύει αυτό για τους γουνοποιούς  στην παρούσα συγκυρία.

Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν οι γουνοποιοί είναι ότι το μοντέλο της δημοσιογραφίας που οι ίδιοι εξέθρεψαν επί τόσα χρόνια, τώρα έγινε μπούμερανγκ και γύρισε εναντίον τους…

Και σε αυτό είναι συνυπεύθυνοι όλοι ανεξαιρέτως…

Δημήτρης Ιατρίδης


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες