2-66

Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα από Δευτέρα – Πώς θα απολυμαίνονται τα προϊόντα

Τα μαγαζιά ξανά ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα 4 Μαΐου και οι βασικοί «αιμοδότες» της αγοράς ενδυμάτων και υποδημάτων, οι γυναίκες, ετοιμάζονται για τις επόμενες αγορές τους.

Ωστόσο, ο κοροναϊός θα αλλάξει τη διαδικασία των αγορών, καθώς στις επιχειρήσεις, θα υπάρχει πλέον τήρηση των μέτρων υγιεινής, αποστάσεις, χρήση μάσκας, αντισηπτικά και… απολύμανση.

Η κάμερα του MEGA και η Εύη Καλλίνη βρέθηκε σε κεντρικό κατάστημα ένδυσης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η ιδιοκτήτριά του, Νανά Ξανθοπούλου, φάνηκε πλήρως προετοιμασμένη για τις νέες συνθήκες την εποχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, στο κατάστημα, θα γίνεται θερμομέτρηση στην είσοδο, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν μάσκες, γάντια αλλά και αντισηπτικά.

Στα δοκιμαστήρια, θα πραγματοποιούνται συνεχώς απολυμάνσεις ενώ το ίδιο θα γίνεται και στα ρούχα, με έναν ειδικό ατμό, σε συνδυασμό με κατάλληλο υγρό.

«Με αγάπη και σεβασμό στον πελάτη, αλλά και για τη δική μας ασφάλεια, θα εξυπηρετούμε ανά τρία άτομα, παρότι είναι μεγάλος ο χώρος μας» ανέφερε η κ. Ξανθοπούλου.

Καταστήματα με οπτικά: Απολυμάνσεις και παροχή μάσκας στους πελάτες

Στα μέτρα προστασίας που θα εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οπτικών μετά το άνοιγμα των καταστημάτων αναφέρθηκε ο οπτικός Φίλιππος Καμίσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Καμίσης υπογράμμισε ότι θα είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών μιας χρήσης από τους πελάτες.

«Αν δούμε ότι δεν διαθέτουν, θα πρέπει να τους δώσουμε εμείς προκειμένου να μπουν στο κατάστημα» σημείωσε.

Παράλληλα, εξήγησε τη διαδικασία που θα εφαρμόζεται για την απολύμανση των αντικειμένων που θα δοκιμάζουν οι πελάτες, προκειμένου αυτά να είναι ξανά διαθέσιμα για τον επόμενο.

Βιβλιοπωλεία: Μόνο με γάντια οι αγορές

Ξεκινά από τη Δευτέρα η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων με διευρυμένο ωράριο, όπως και των υπόλοιπων καταστημάτων, αφού αρχίζει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου από την Κρήτη, Αλέξανδρος Στεφανίδης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το κατάστημά του και πώς θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας σε έναν κλάδο όπου η απολύμανση του προϊόντος δεν εύκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, αναφορικά με την απολύμανση περιμένουν τις αντίστοιχες οδηγίες, ωστόσο μέχρι τότε, θα παρέχονται στους πελάτες γάντια μιας χρήσης προκειμένου να μπορούν να έρχονται σε επαφή με τα πρϊόντα.

«Οι επισκέπτες πρέπει να δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση, καθώς τα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν», είπε σχετικά.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών τις ημέρες της καραντίνας, στις πρώτες θέσεις είναι η λογοτεχνία και τα παιδικά βιβλία.

tanea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες