Δήμοι -παιδικοί σταθμοί, σχολεία: Έρχονται προσλήψεις στην καθαριότητα & παρατάσεις συμβάσεων

Σε προσλήψεις τετραμηνιτών για την καθαριότητα των παιδικών σταθμών που ξεκινούν την λειτουργία τους την 1η Ιουνίου,  θα μπορούν να προσχωρήσουν οι δήμοι «σε περίπτωση που το υπάρχον προσωπικό για οποιαδήποτε λόγο δεν επαρκεί». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.  Όπως είπε «θα υπάρχει ειδική μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων. Σε περίπτωση που το υπάρχον προσωπικό για οποιαδήποτε λόγο δεν επαρκεί, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σύμβαση έως 4 μηνών. Το προσωπικό αυτό είναι αυτονόητο ότι μπορεί να απασχοληθεί σε άλλες ανάγκες και σε αντίστοιχα καθήκοντα καθαριότητας εσωτερικών χώρων όταν κλείσουν οι σταθμοί. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό το οποίο εργαζόταν σε δομές οι οποίες εξακολουθούν και παραμένουν κλειστές όπως είναι τα ΚΑΠΗ», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΥΠΕΣ

Παράταση συμβάσεων για καθαρίστριες σχολείων, αναπληρωτές 

 

Αναφορικά με τις καθαρίστριες των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς την 1η Ιουνίου ξεκινούν την λειτουργία τους δημοτικά και νηπιαγωγεία, προανήγγειλε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα υπάρξει «τροποποίηση των συμβάσεων τους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραταθούν.

Τέλος, παράταση συμβάσεων έως τις 30 Ιουνίου θα υπάρξει και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως είπε η υπουργός Παιδείας.

aftodioikisi.gr