25aa48db1abcc4d79e5a64ae6e301554_L

eidiseis.gr: Το Κιλκίς, η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και η γεωστρατηγική του κ. Ζήση από την Καστοριά

Αν κάτι αποδεικνύει η φαιδρή ετούτη ιστορία είναι πως ο λαϊκισμός έχει βαθύτατες ρίζες στον τόπο μας και διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα. «Μετά από βαθιά μελέτη και ανάλυση εδώ και μέρες ζήτησα από τον πρωθυπουργό με ατράνταχτα επιχειρήματα, αυτό και μόνον που μπορεί αυτή την ώρα να κρατήσει ζωντανή την Καστοριά. Την μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας καλώ σε συστοίχιση όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου αλλά και όλους τους πολίτες».

 

Τα παραπάνω υποστήριξε -με την απαιτούμενη σοβαρότητα- ο κυβερνητικός βουλευτής της Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του! Και συνεχίζει να περιφέρει την φαεινή του ιδέα στα ερτζιανά και κανείς από το Υπουργείο Άμυνας δεν βγήκε ακόμη να του πει να μην εκθέτει έτσι τον Ελλληνικό Στρατό.

Δεν είναι πλάκα. Ούτε εκφωνήθηκε σε κάποια πλατεία ως απάντηση στο αίτημα του λαού να φέρει “θάλασσα στα Τρίκαλα” κατά πως διασκέδαζαν οι συνέλληνες της πρώτης μεταχουντικής περιόδου στις προεκλογικές ομιλίες διαφόρων “αμετανόητων” η απλώς ανόητων πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Τζηκαλάγιας, όπως μας φάνηκε από τη συνέντευξη που ακούσαμε, δεν έκανε πλάκα, αλλά κατά την αντίληψή του, έδειχνε το δρόμο της προοπτικής στο λαό της Καστοριάς. Ως βαθύτατος γνώστης των… γεωπολιτικών ισορροπιών. Ως εκπρόσωπος του έθνους δηλώνει απερίφραστα, «εμένα δεν με νοιάζει το Κιλκίς». Και συμπεριφερόμενος ως πολιτικός της δεκαετίας του ’60 μπορεί να λέει στον καστοριανό λαό, «αφήστε τα μακροπρόθεσμα έργα ανάπτυξης, το μόνο που μας σώζει είναι η έλευση μιας ταξιαρχίας». Αυτές τις αντιλήψεις πληρώνει η χώρα μας, αυτές τις μικροπολιτικές, που μας πάνε μέχρι τις κάλπες και την υφαρπαγή της ψήφου.

Ο λαός της Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια σας έβγαλε βουλευτή για τα δύσκολα. Αν πρόκειται απλά και μόνο για τη μεταφορά μιας ταξιαρχίας, τότε δε σας χρειάζεται. Ας αφήσουμε ασχολίαστο το ατράνταχτο επιχείρημά σας, πως οι επίλεκτες μονάδες πρέπει να είναι μακριά από τον εχθρό και πως οι Τούρκοι θα πρέπει να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι την Καστοριά για να βομβαρδίσουν την ταξιαρχία!

Επειδή όμως και η πλάκα έχει τα όριά της: Κύριε Μητσοτάκη να τον χαίρεστε τον βουλευτή σας. Είναι απολύτως συμβατός με την εικόνα της σοβαρότητας και της αποστροφής του κόμματος και της κυβέρνησης προς το λαϊκισμό.

Να χαίρεστε το βουλευτή σας που σας στέλνει γραπτό μήνυμα και μετά το δημοσιοποιεί, λες και πρόκειται για ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Να χαίρεστε το βουλευτή σας που δημοσιοποιεί το πόσους αξιωματικούς έχει μια επίλεκτη ταξιαρχία του ελληνικού στρατού και το ύψος της μισθοδοσίας της!

Να χαίρεστε το βουλευτή σας που με τόση ευκολία ανακοινώνει πως η επίλεκτη αυτή ταξιαρχία, η οποία υλοποιεί τον Πολυεθνικό Ευρωπαϊκό Σχηματισμό Μάχης HELBROC BG, της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου, μπορεί να μεταφέρεται ανά την Ελλάδα για λόγους αναπτυξιακούς και εισοδηματικούς και πως γι’ αυτούς τους λόγους μπορεί να πάει και στην Καστοριά.

 

Υ.Γ. 1: Ας βρεθεί κάποιος μέσα στη Ν.Δ. να πληροφορήσει τον δεινό μελετητή -κατά δήλωσή του- των γεωστρατηγικών ισορροπιών της ευρύτερης περιοχής, πως μια αερομεταφερόμενη ταξιαρχία δεν χρειάζεται κανένα πολιτικό αεροδρόμιο για να επιτελέσει το έργο της. Ούτε καν αεροδρόμιο. Ας του πει κάποιος πως επιχειρησιακά η 71η μεταφέρεται με ελικόπτερα. Και παρά την σοβαρή μελέτη που έκανε για την πρότασή του, ας του πει κάποιος πως η Ταξιαρχία έχει έδρα τη Νέα Σάντα (στα όρια του ν. Θεσσαλονίκης και πως ούτε στη Γουμένισσα (απέχει 74χλμ από τη Νέα Σάντα) υπάρχει στρατόπεδο ούτε στην Αξιούπολη, όπως αναφέρει! Αντίθετα η Ταξιαρχία διαθέτει άριστες εγκαταστάσεις, δεκάδες κατοικίες και δυο λέσχες για τους αξιωματικούς της.

Υ.Γ. 2: Επειδή εμείς οι κιλκισιώτες, παρότι φιλοξενούμε την ταξιαρχία στο έδαφός μας δεν την είδαμε την ανάπτυξη, την οποία θεωρεί δεδομένη ο κ. βουλευτής άπαξ και με τη διαδικασία fast track

μεταφερθεί στην Καστοριά, προτείνουμε, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις γεωστρατηγικής, να συμπεριλάβει στην πρότασή του προς τον πρωθυπουργό, πέραν της ταξιαρχίας και τη μεταφορά-μετακίνηση στην Καστοριά: Του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, του κάμπου των Σερρών, της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγος (καθώς και όσων κτημάτων διαθέτουν οι κτήτορές της), των μετοχίων του Αγίου Όρους στην ηπειρωτική Χαλκιδική…

Και τότε ο ευτυχής κ. Τζηκαλάγιας θα δει εν μια νυκτί την πεφιλημένη του Καστοριά, κάπως σαν Ελβετία.

Άντε και εις ανώτερα.

(H φωτογραφία από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στη Νέα Σάντα)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες