Ενημερωτική συνάντηση  στην Π.Ε. Καστοριάς από την Συμπαραστάτη του Πολίτη & της Επιχείρησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ενημερωτική συνάντηση  στην Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, η νέα Περιφερειακή Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας,  δικηγόρος Αικατερίνη Τσιομπάνου,  η οποία εκλέχτηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την τρέχουσα θητεία της Περιφερειακής Αρχής.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος υποδέχτηκε και καλωσόρισε  την κα. Τσιομπάνου, όπου συζήτησαν την αποστολή και το έργο της ανεξάρτητης αυτής αρχής, καθώς και την σημασίας της στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων στο δημόσιο χώρο.

 

Ακολούθησε συνάντηση  με τους Διευθυντές  και τους Τμηματάρχες των αυτοτελών τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, όπου  αναλύθηκε ο τρόπος επικοινωνίας της Συμπαραστάτη με τις υπηρεσίες της Π. Ε. Καστοριάς και τα βασικά ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί η συνεργασία τους.

 

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αποτελεί ένα ανεξάρτητο εσωτερικό όργανο, το οποίο διαμεσολαβεί  δωρεάν ανάμεσα στις υπηρεσίες και τους πολίτες-επιχειρήσεις, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν με υπηρεσίες ή νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας. Υποχρεούται να ελέγχει καταγγελλόμενες υπηρεσίες, να κάνει συστάσεις  και να υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων, στοχεύοντας στην βελτίωση της διοίκησης, χωρίς να επιβάλλει κυρώσεις και ποινές. Δεν μπορεί να ελέγχει υπηρεσίες όπως: ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, φυλακές, αστυνομία, ΔΕΔΗΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑΕΔ κ.λπ, οι οποίες συγκαταλέγονται στις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη.

 

Οι πολίτες μπορούν να  απευθύνονται στο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», υποβάλλοντας τις καταγγελίες-παράπονα τους  είτε αυτοπροσώπως στο Γραφείο του Συμπαραστάτη (Δημοκρατίας 27, 2ος όροφος, Κοζάνη), με ταχυδρομική αποστολή στην αναγραφόμενη διεύθυνση, με Fax: 2461047230, είτε ακόμα και  ηλεκτρονικά: info.psp@pdm.gov.gr