Εστιατόρια: Έως 6 άτομα στο τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια – Τι ισχύει με τα κέντρα δεξιώσεων

Αναμένονται ανακοινώσεις στη σημερινή επίσημη ενημέρωση από τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση

 

Σήμερα το απόγευμα θα εξειδικεύτουν από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, τα μέτρα για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν στις 25 Μαϊου, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προατασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις 18:00.

Σχετικά με τα εστιατόρια που ανοίγουν, ο υφυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι 6 άτομα, έκτος αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

 

Για τα εμπορικά κέντρα που ανοίγουν αύριο, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των πελατών, καθώς θα αντιστοιχεί ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μετρά.

Αντίστοιχοι περιορισμοί θα υπάρχουν και στα καταστήματα, στα οποία η χρήση μάσκας υπενθυμίζεται πως είναι υποχρεωτική.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet) θα ανοίξουν με ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα με τους

 

κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

thetoc.gr