Η απάντηση της Ι.Μητρόπολης Καστοριάς σε σχόλιο – διαμαρτυρία της Καστοριανής Εστίας

Από την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς πήραμε και δημοσιεύουμε τις “Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου” , ως απάντηση σε σχόλιο – διαμαρτυρία της Εφημερίδας μας για την απαγόρευση σε συνεργάτη της, να φωτογραφίσει στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα στην Χλόη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τηρώντας βέβαια απαρέγκλιτα όλους του κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τις διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πιστών.

Αμέσως μετά αναδημοσιεύουμε εκτενή   φωτορεπορτάζ τοπικών siteς (προσκείμενων στην Μητρόπολη) από τον ίδιο Ναό (και εντός του Ιερού Βήματος)  αλλά και από τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου κατά παράβαση των … οδηγιών της Ιεράς Συνόδου, εμφανίζονται πρόσωπα πιστών (μεταξύ αυτών και του δημάρχου Καστοριάς) όχι μόνο απλά που εκκλησιάζονται αλλά και αυτών που λαμβάνουν την Θεία Κοινωνία.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι υπάρχει μεροληπτική μεταχείριση στα μέσα ενημέρωσης της Καστοριάς και θα πρέπει να υπάρχει μία απάντηση σ΄ αυτό. Διότι δεν μπορεί σε ορισμένα μέσα να επιβάλλεται προληπτική λογοκρισία, με την υπόνοια ότι μπορεί να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα των πιστών και σε άλλα να κάνουν τα “στραβά μάτια” μόνο και μόνο επειδή απολαμβάνουν την εύνοια της Μητρόπολης ενώ  στην πράξη  παραβιάζουν τους κανόνες που βάζει η ίδια.

 

Η απάντηση του Πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης Καστοριάς κ. Γιαννουσά

 

Χριστός Ανέστη!

Εξ αφορμής δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα kastorianiestia.gr της 17ης Μαΐου 2020, σας αποστέλλω τις Οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο 16ο άρθρο των εν λόγω Οδηγιών διαλαμβάνεται το θέμα της φωτογραφήσεως εντός των Ιερών Ναών.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις,

διατελώ,

Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς

Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

[pdf-embedder url=”http://www.kastorianiestia.gr/wp-content/uploads/2020/05/Οδηγίες-Ι-Συνόδου-17-Μαΐου-έως-5-Ιουνίου-2020-002.pdf” title=”Οδηγίες Ι Συνόδου 17 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2020 (002)”]

 

Τα δημοσιεύματα των sites με φωτορεπορτάζ από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Ναών.

(Πατώντας πάνω στην κάθε φωτογραφία σας μεταφέρει στα αντίστοιχα δημοσιεύματα)