1

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης για κληρικούς και λαϊκούς

Το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) αποτελεί αυτόνομο Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.). Κύριος σκοπός του είναι η ενίσχυση και βελτίωση των προσόντων τόσο των κληρικών, όσο και των λαϊκών, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, στα οποία διδάσκουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και ειδικοί κύρους. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Ι.Π.Ε. οδηγεί στη χορήγηση Βεβαίωσης Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης σε κληρικούς και δημοσίους υπαλλήλους με βάση το Σύστημα Πιστοποίησης της Επιμόρφωσης στο δημόσιο τομέα (άρθρο 64 του Ν. 4415/2016).

Το Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., πρόεδρος του οποίου είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αποφάσισε την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων εκτός από τη διά ζώσης και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά, που απευθύνονται σε όλη την επικράτεια της χώρας, εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εθνικούς πόρους, είναι, σε πρώτη φάση τα ακόλουθα:

Α) Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης

Β) Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου

Γ) Θέματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας

Δ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη των Νοσούντων και των Οικείων τους

Ε) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε Προβλήματα της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διάρκειας 28 ωρών, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου (ώρες υλοποίησης μεταξύ 13.00-21.00). Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων (δυνατότητα συμμετοχής μέχρι και δύο προγράμματα) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά (http://ops.ipe.gr), επιλέγοντας «Αίτηση για Εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευομένων», από την 19η Μαϊου έως και την 1η  Ιουνίου. Αναλυτικές πληροφορίες για την Πρόσκληση και το περιεχόμενο των προγραμμάτων, όπως και λεπτομερείς οδηγίες, έχουν αναρτηθεί στην ιστoσελίδα του Ι.Π.Ε. (https://www.ipe.gr/wp/prosklisi-elearning/) και στη σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA/). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ι.Π.Ε. είτε τηλεφωνικώς (τηλ. 2103352364, 2103352362, 2103352373, 693405002, κατά τις ώρες 10.00-15.00) είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail: ipe.iaath.@gmail.com).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

 


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες