Καστοριά: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών από τον Γράμμο

Σύλληψη τριών αλλοδαπών, σε περιοχή του ορεινού όγκου της Καστοριάς, για παράνομη συλλογή ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού
Είχαν συλλέξει από περιοχή του Γράμμου Καστοριάς ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους 94 κιλών

Συνελήφθησαν σήμερα (04-05-2020) το πρωί, σε περιοχή της Καστοριάς, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς, τρεις (3) αλλοδαποί, 33, 29 και 28 χρόνων, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, εντόπισαν σε περιοχή του Γράμμου Καστοριάς τους ανωτέρω, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους ενενήντα τεσσάρων (94) κιλών, με σκοπό να την εξάγουν προς πώληση στη χώρα τους.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.