dioikitis_anti (002)

Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες  η Συνάντηση  Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο πραγματοποίησε την  Πέμπτη 28 Μαϊου 2020, ο  Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος. Σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άρτια συνεργασία που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτόγνωρης επιδημιολογικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ήταν  ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, εστιάζοντας κυρίως στις ανάγκες  νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στη σκέψη αυτή προκρίνεται άμεσα η τοποθέτηση προκατασκευασμένου κτιρίου που θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής διαχείρισης ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού-Covid 19, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, έτσι ώστε αν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα να προωθούνται κατ΄ ευθείαν στα νοσοκομεία αναφοράς, χωρίς να εισέρχονται στο νοσοκομείο Καστοριάς, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην αποφυγή διασποράς του ιού.

Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση η δημιουργία κλειστού χώρου απολύμανσης των ασθενοφόρων κατά την είσοδό τους στον χώρο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του έργου «Παρεμβάσεις στο Γ.Ν. Καστοριάς», το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει βρεθεί προσωρινός μειοδότης και αναμένεται να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 88.000€ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 90% από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και  κατά 10% από  την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Γ.Ν.  Καστοριάς, περιλαμβάνει:

 

  • Κατασκευή αεροφυλακίων στις εισόδους του νοσοκομείου για την μείωση της απώλειας θέρμανσης.
  • Βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων του νοσοκομείου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Αντικατάσταση δαπέδου της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.
  • Κατασκευή Οροφής για περιορισμό απωλειών θερμότητας στους χώρους πισίνας και εργοθεραπείας– γυμναστηρίου στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού.


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες