Μέχρι τις 26 Ιουνίου ανοιχτά τα Δημοτικά Σχολεία

“Το σχολείο είναι το φυσικό μέρος των παιδιών. Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σχολείο για να συνηθίσουν τα παιδιά και να μάθουν να προσέχουν.

Η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων είναι πολύ θετική, τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά” ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν την 1η Ιουνίου και τα μαθήματα παρατείνονται μέχρι τις 26 Ιουνίου. Για τους εκπαιδευτικούς το έτος παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα τμήματα θα είναι μικρότερα των 15 ατόμων και θα λειτουργούν εκ περιτροπής (Δευτέρα – Τετάρτη- Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη) αν είναι μεγαλύτερα

Για την ώρα, όπως είπε η υπουργός, τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Τα κυλικεία δεν θα λειτουργούν, οι μάσκες θα είναι προαιρετικές,

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, συμμετέχουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών.

Δείτε live τις ανακοινώσεις: