Πλαφόν στην αγορά μασκών

Αποφασίστηκε να μπει πλαφόν στην αγορά μασκών προκειμένου να μην υπάρξουν πανικός και ελλείψεις

Ειδική πρόβλεψη για τις μάσκες προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα Δευτέρα, 4 Μαΐου. Όπως και με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα, ανώτατο όριο μπαίνει και στην πώληση μάσκας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε ένας μπορεί να αγοράζει μόνο μια συσκευασία μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Ταυτόχρονα δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό, είτε αλκοολούχο με βάση τον περιορισμό που υπάρχει και είναι δύο τεμάχια ανά αγορά.

Να σημειωθεί ότι η ερμηνευτική εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ. Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος.

Όμως, δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και πελάτες. Επισημαίνεται πάντα πως είναι αναγκαία η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο με αντισηπτικό, είτε με νερό και σαπούνι.