Στη Σιάτιστα δεκάδες κόσμου βρέθηκαν σε λιτανεία εικόνας – Καμία απόσταση στην πομπή

Μπορεί η Σιάτιστα και ειδικά ο Δήμος Βοϊου να θρήνησαν θύματα από τον κορωνοϊό, ωστόσο φαίνεται πως δεκάδες κόσμου έχουν ξεχάσει γρήγορα την καραντίνα και τους κινδύνους, συμμετέχοντας ασμένως στη σημερινή λιτανεία εικόνας, ανήμερα της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Χριστόφορου!

Αν και αρχικά φαίνεται πως οι πιστοί κρατούν μεταξύ τους κάποιες αποστάσεις, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, χτισμένο σε υψόμετρο 945 μέτρα δυτικά της Γεράνειας, αλλά όταν ξεκινά η λιτανεία γίνεται….χαμός, με τον κόσμο να συγχρωτίζεται χωρίς καμία προφύλαξη, σαν να μη τρέχει απολύτως τίποτα!

Απορία επίσης προκαλεί το γεγονός πως πραγματοποιείται κανονικά και με πιστούς η ακολουθία, αν και μέχρι τις 17 Μαϊου απαγορεύεται (εδώ η ΚΥΑ) η παρουσία των πιστών, λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊου! Εκτός εάν υπάρχει το “παραθυράκι” του υπαίθριου χώρου, κάτι που, ωστόσο, προκαλεί επίσης αρκετά ερωτηματικά, ως προς τη μέριμνα της εκκλησίας και της Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης για την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

 

 

 

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι του Θόδωρου Πεσνικά από το radiosiatista

kozanimedia.gr