Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Οικονομία Την Παρασκευή η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή η καταβολή επιδομάτων και παροχών από τον ΟΠΕΚΑ

Καταβάλλονται αύριο (Παρασκευή 29 Μαΐου) από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα παρακάτω

 

 

 

 

επιδόματα και παροχές: επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, η καταβολή του επιδόματος γέννησης αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, μέχρι και τις 30-4-2020. Η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά τη δεύτερη δόση του 2020 (Μάρτιος- Απρίλιος 2020).

Ειδικότερα, αύριο, θα δοθεί από τον Οργανισμό η έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους. Η επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ανέρχεται στα 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά.Επίσης, θα καταβληθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2018.

real.gr