eba00b7d240a4147a6f00772009af14c

Τσιόδρας: Τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

“Είναι σύνθετο το διλημμα για το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά. Μοιάζει τώρα να είναι καταλληλότερη η συγκυρία” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κονορονοϊό.

Υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού στα θρανία τάχθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επιστρέψουν τα παιδιά στο περιβάλλον τους”.

“Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι από το όφελος. Δεν υπάρχει εγγύηση 100% για την επιστροφή των παιδιών στις τάξεις. Είναι σύνθετο το διλημμα για το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά. Μοιάζει τώρα να είναι καταλληλότερη η συγκυρία. Τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους. Μπορούν επιστρέψουν τα παιδιά στα δημοτικά με κανόνες υγιεινής. Τελικά ό,τι και να εισηγηθεί η επιτροπή, την καλύτερη απόφαση θα την πάρουν οι οικείοι” είπε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε ότι στην Επιτροπή η ημερομηνία επιστροφής των παιδιών στα θρανία είναι η 1η Ιουνίου και υπάρχουν οι εισηγήσεις για τα μέτρα. Από τη μεριά του, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν τη Δευτέρα.

Ο κ. Τσιόδρας προχώρησε μάλιστα και στην απαρίθμηση των επιχειρημάτων υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών. “Το συμπέρασμα είναι ότι είναι πολύ σπάνια να νοσήσουν βαριά τα παδιά. Δεν πρέπει να υπερτονίζουμε την αρνητική πλευρά. Ο ιός είχε τις ιδιατερότητές του. Η παρουσία του δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή” ανέφερε και παρέθεσε τέσσερα επιχειρήματα υπέρ του ανοίγματος των σχολείων: 1) Η κρυφή ανισότητα στη μάθηση και την εκπαίδευση που ενισχύεται σε περιόδους παύσης των σχολείων, 2) Το ότι υπάρχει κόστος σε χαμένη γνώση, 3) Το ότι υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών, 4) Και ότι υπάρχουν οικονομικοί λόγοι που αφορούν την οικογένεια και την κοινωνία.

“Είναι κάποια προσωπική τοποθέτηση δική μου, η επιτροπή θα επανεξετάσει τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Η Επιτροπή θα τοποθετηθεί αρμοδίως και θα σας αναφέρω αν υπάρξει κάποια διαφορετική τοποθέτηση από αυτήν που σας είπα” πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα, 2840 συνολικά, ενώ ανέφερε ότι 22 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα. Γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Αναφορικά με το θέμα των εμβολίων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δοκιμάζονται 8 διαφορετικά εμβόλια με διαφορετικές τεχνολογίες. 2 από αυτά είναι σε φάση 2. Και 110 προγράμματα είναι στο προκλινικό επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, χθες ανακοινώθηκαν θετικά αποτελέσματα σε ένα από τα πειραματικά εμβόλια. Η μελέτη έγινε από το εθνικό ίδρυμα υγείας των ΗΠΑ και περιλαμβάνει μια νέα τεχνολογία την οποία μόρια rna κατευθύνουν τον οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα. Αν υπάρξουν μεγαλύτερες μελέτες που θα έχουν θετικά αποτελέσματα, τότε μπορεί να υπάρχει ένα εμβόλιο στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου, ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι “είμαστε χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μετρων συνοδεύεται από μια καλή πορεία. Που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι προσεκτικός. Όλο αυτό είναι επιτυχία όλων μας. Κάποιες εικονες με μαζική συνάθροιση χωρίς να τηρούνται τα μέτρα είναι απογοητευτικές”, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που μπήκαν τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας έπεσε κατά 80% η κυκλοφορία του ιού.

thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες