Ζητούν να επιστραφεί στην Ομάδα της Καστοριάς το Κύπελλο Ελλάδος 1980 που κατασχέθηκε λόγω χρεών

Με επιστολή τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Καστοριάς ζητούν από το σημερινό κάτοχο του κυπέλλου Γρηγόρη Χάτσιο, Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς να επιστρέψει στην ομάδα το κύπελλο που είχε κατακτήσει το 1980 το οποίο  είχε κατασχεθεί λόγω χρεών από δικαστικό επιμελητή και είχε παραδοθεί στο σημερινό κάτοχο ως μεσεγγυούχο προς φύλαξη.

Καστοριά 17.01.2020

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ», νόμιμα εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Εμμανουηλίδη.

Π Ρ Ο Σ

Τον κ. Γρηγόριο Χάτσιο του Ιωάννη, Διοικητή του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καστοριάς, κατοίκου Καστοριάς.

================

Ι. Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, ως Διοικητού του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καστοριάς και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην υψηλή σας αυτή αποστολή, που σχετίζεται με το σπουδαιότερο αγαθό του ανθρώπου, δηλαδή την υγεία.
ΙΙ. Συγχρόνως όμως θα θέλαμε να σας τονίσουμε τα ακόλουθα.
α) Ο Σύλλογός μας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει ως μέλη του, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που αγωνίσθηκαν στο παρελθόν, στην πάλαι ποτέ ένδοξη ομάδα της πόλης μας, της «Π.Α.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ», που κατάφερε το ακατόρθωτο το έτος 1980, με τη στέψη της ως Κυπελλούχου Ελλάδος και όντας η πρώτη επαρχιακή ομάδα που το πέτυχε.
β) Με τη με αριθμό 516/20.05.1997 έκθεση βίαιης αποβολής και εγκατάστασης, του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Καστοριάς Αχιλλέα Μπουτσιάδη, έγινε η αποβολή της «Π.Α.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ», από το χώρο των γραφείων της, που βρίσκονταν τότε επί της οδού Πτολεμαίων 1, που ετύγχανε ιδιοκτησίας του πατέρας σας, λόγω οφειλών της εταιρίας προς αυτόν.
Συγχρόνως, στην ίδια ως άνω έκθεση, γίνεται ρητή μνεία – αναφορά, των κινητών πραγμάτων που υπήρχαν στο γραφείο της «Π.Α.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ», τα οποία δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της εκτέλεσης, αναγράφονται αναλυτικά στην έκθεση και παρεδόθησαν σε εσάς, με την ιδιότητας του μεσεγγυούχου και τα οποία παραλάβατε ανεπιφύλακτα.
Μεταξύ λοιπόν των κινητών αντικειμένων, που σας παρεδόθησαν και παραλάβατε ανεπιφύλακτα, με την ως άνω έκθεση, και με αύξοντα αριθμό 24, αναφέρεται ρητά : 24) ένα «κύπελο» μέσα σε γυάλινη προθήκη, ύψους 60 εκατοστών περίπου, ….., κύπελο που προφανώς αναφέρεται στην ιστορική κατάκτησή του από την «ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ», το έτος 1980.
γ) Με την παρούσα επιστολή μας και θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο το παραπάνω κύπελο να βρίσκεται στα χέρια ενός ιδιώτη, ο οποίος μάλιστα κατέχει μία ιδιαίτερη δημόσια θέση πλέον, σας απευθύνουμε έκκληση και σας προτείνουμε να το παραδώσετε στο Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να τοποθετηθεί σε μία θέση που θα του «αρμόζει» και θα αποτελεί τιμή, δόξα και «τουριστικό αξιοθέατο» για τον κάθε καστοριανό πολίτη.
Το κύπελο αυτό, αποτελεί για εμάς το πρότυπο, βάσει του οποίου έχουν γαλουγηθεί χιλιάδες νέοι του τόπου μας και είναι σίγουρα σημείο αναφοράς για χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους επισκέπτες – τουρίστες του Νομού μας.
Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία αξιολόγησε την ποιότητά σας, με την τοποθέτησή σας, σε μία τόσο περίοπτη δημόσια θέση στο «κοινωνικό γίγνεσθαι» του Νομού Καστοριάς, σε συνδυασμό με την παράδοση – απόδοση του κυπέλου θα αναδείξει το πρόσωπό σας σε μία ακόμη υψηλότερη θέση, στις καρδιές όλων μας.
Σας προτείνουμε ακόμη, να παραδώσετε στο Σύνδεσμό μας και το υπόλοιπο αρχειακό υλικό, που κατασχέθηκε και παραδόθηκε σε εσάς, προκειμένου να διατηρηθεί και να αξιοποιηθεί ανάλογα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι με την πρότασή μας αυτή, συμφωνούν απόλυτα τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, που υπογράφουν το παρόν έγγραφο, ενώ έπονται υπογραφές παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην «Π.Α.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ» και συμφωνούν με την πρότασή μας.
Με την ελπίδα ότι η παραπάνω πρότασή μας θα γίνει αποδεκτή.
Σας ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Με τιμή
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Ο Δήμαρχος Καστοριάς

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ