Ανοίγει η εσωτερική εστίαση από το Σάββατο: Πώς θα τοποθετηθούν τα τραπέζια – Τι ισχύει για μπαρ και μπουφέ

ÍÁÕÐËÉÏ - ÅÔÏÉÌÁÓÉÅÓ ÃÉÁ ÔÏ ÁÍÏÉÃÌÁ ÔÙÍ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ ÅÓÔÉÁÓÇÓ. (Eurokinissi-ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ ÂÁÓÉËÇÓ)
 

Το Σάββατο στις 6 Ιουνίου ανοίγουν και οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Φυσικά και εδώ οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών δεν θα λείπουν.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την επαναλειτουργία μίας σειράς επιχειρήσεων μέσα στον Ιούνιο, όπως για τα γυμναστήρια, τα εποχικά καταλύματα και τα νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες:

– ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας

– δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών
– όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης παρουσίασε σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι καρέκλες και τα τραπέζια.

tanea.gr

Δείτε τα σχεδιαγράμματα: