Αποκαλύψεις για το οικονομικό σκάνδαλο με χρηματισμό εφοριακού στην Καστοριά

Για χρηματισμό και εκβίαση ιδιώτη, ιδιοκτήτη επιχείρησης εστίασης, κατηγορούνται εφοριακός της ΔΟΥ Καστοριάς (με καταγωγή από περιοχή της Κοζάνης) και ο λογιστής του, σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Το Kozanimedia φέρνει σήμερα στο φως τις λεπτομέρειες της σημαντικής αυτής υπόθεσης, η οποία δημοσιοποιήθηκε, ως προς τις έρευνες και τις γενικές της γραμμές, πριν από μερικές ημέρες στην Καστοριά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο προϊστάμενος σημαντικού τμήματος της ΔΟΥ Καστοριάς κατηγορείται για “εκβίαση κατά συναυτουργία”, “παράβαση καθήκοντος” και “δωροληψία υπαλλήλου”, ενώ ο λογιστής για “εμπορία επιρροής-μεσάζοντες”, “συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου” και “εκβίαση κατά συναυτουργία”.

Να τονιστεί πως ο λογιστής ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση, περιγράφοντας τις σχετικές λεπτομέρειες, σε αντίθεση με τον εφοριακό, που επιμένει να αρνείται κατηγορηματκά κάθε ανάμειξή του.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης εστίασης (“γυράδικο”) το 2018, μετά από έλεγχος άλλης εφοριακού της ΔΟΥ Καστοριάς (παρουσία του υιού του λογιστή του) του τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος λογιστής και του ζήτησε λεπτομέρειες για τον καθορισμό του φόρου,με τη χρήση εναλλακτικής μεθόδου, βάσει της οποίας ο φόρος θα ανερχόταν σε 18.500 ευρώ, μολονότι τελικά ο φόρος που βεβαιώθηκε ήταν 5.900 ευρώ, καθώς χρησιμοποιήθηκε η βασική μέθοδος υπολογισμού.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια