Αυξημένες καταβάλλονται σήμερα οι επικουρικές συντάξεις

Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους θα δουν σήμερα 236.274 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές. Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

«Περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση, όπως είπε, εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου».

Τις επόμενες μέρες επίσης θα αρχίσει να καταβάλλεται σε περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς το επίδομα ανεργίας. Ήδη έχει καταβληθεί σε 2.160 ναυτικούς το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

tanea.gr