Επίσκεψη του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωνταντίνου Μουσουρούλη, στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Ενημερωτικές ήταν οι πρώτες προγραμματισμένες επαφές του Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωνταντίνου Μουσουρούλη, σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κος Μουσουρούλης αφού αρχικά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη στο γραφείο του στην Ζ.Ε.Π. προχώρησε σε παρουσίαση στους Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους της συμπολίτευσης, του σχεδίου αναφορικά με τον ρόλο της συντονιστικής επιτροπής για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που ενδέχεται να προκύψουν.
Στη συνέχεια το σχέδιο παρουσιάστηκε στους επικεφαλής και συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από την Διαχειριστική Αρχή και συζητήθηκαν οι δυνατότητες της συμβολής του Π.Ε.Π. στην μεταλιγνιτική περίοδο. Αργότερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης με υπηρεσιακά στελέχη όπου ενημερώθηκε για την πορεία του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τις ιδιωτικές επενδύσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.
Η πρώτη ημέρα του προγράμματος ολοκληρώθηκε με σύσκεψη με τους Δημάρχους Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Τσιούμαρη και κ.Λυσσαρίδη και την Διεύθυνση Ανάπτυξης με θέμα συζήτησης τα Βιομηχανικά Πάρκα και τους άλλους χώρους υποδοχής επενδύσεων, καθώς και με επίσκεψη στην ΑΝ.ΚΟ.