Κωνσταντίνος Ρήμος: Μια όμορφη πρωτοβουλία που δυστυχώς έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης!

Προχθές Κυριακή, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της κίνησης πολιτών «Στηρίζω την Καστοριά», δέχθηκα με χαρά να συμμετέχω, με την ιδιότητα του ζωγράφου, στην δράση για τον καλλωπισμό και τον εξωραϊσμό του σκαλοστασίου δίπλα στην Εθνική Τράπεζα.

Υπό ένα όρο: τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν να μην έχουν κομματική ή παραταξιακή χροιά και να μην «καπελωθεί» η εκδήλωση από κάποιον δημόσιο φορέα.

Οι διαβεβαιώσεις που έλαβα από τα μέλη της κίνησης με έπεισαν.

Μάλιστα ενημερώθηκα από τους ίδιους, ότι ο Δήμος Καστοριάς τους απέπεμψε όταν ζήτησαν  την συνδρομή του, λέγοντας επί λέξει ότι : «Δεν υπάρχουν χρήματα, κάντε ό, τι θέλετε..»

Αυτό το τελευταίο, οφείλω να ομολογήσω, με πείσμωσε περισσότερο και «έπεσα με τα μούτρα στην δουλειά» κατά το κοινώς λεγόμενο.

 

Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσα τρις… έπεσαν οι μάσκες και τα προσωπεία…

Δύο τοπικά sites ανάρτησαν ταυτόχρονα ένα κατά την άποψή μου κατευθυνόμενο δημοσίευμα που έλεγε:

«Εμπνέει ο νέος Δήμαρχος  τους πολίτες σε διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις…»

Ενώ κανονικά θα έπρεπε μετά από αυτή την πρωτοβουλία να… εμπνευστεί ο δήμος και να ξεκινήσει  εικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα της πόλης.

Και το ακόμα χειρότερο ήρθε λίγο αργότερα. Όταν ζήτησα από τα μέλη της κίνησης να διαψεύσουν αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα, που προσβάλλει όχι μόνο εμένα ως άτομο και ως καλλιτέχνη, αλλά και τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της Καστοριάς  που συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την δράση, εκείνοι σφύριξαν αδιάφορα!!!

Δεν θέλω να πιστεύω ότι χρησιμοποιηθήκαμε από κάποιους, που με πρόσχημα τον εθελοντισμό εγγράφουν υποθήκες για το πολιτικό τους μέλλον.

Ούτε βέβαια ότι με την ανιδιοτελή αγάπη μας για την πόλη, θα μπορούσαμε να γίνουμε τα «δεκανίκια», που θα στηρίξουν την πολιτική ανεπάρκεια των ανθρώπων που κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ρήμος

Εικαστικός