IMG_20200711_195236

Νεστόριο: Καταγγελία δημότη για πρόστιμο λόγω… κατάληψης πεζοδρομίου με λουλούδια!!!

ΠΑΡΑΠΟΝΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ονομάζομαι Ζήσης Γκέτσιος και είμαι κάτοικος Νεστορίου Καστοριάς από το 1943 που είναι και η χρονιά που γεννήθηκα. Στις φωτογραφίες που θα δείτε είναι το σπίτι μου στο οποίο μένω συνεχόμενα από τότε που χτίστηκε, το 1952. Σήμερα ζω εδώ με τη σύζυγό μου. Είμαι συνταξιούχος γεωπόνος, αγαπώ τη φύση και διατηρώ παραδοσιακό μπαχτσέ καθώς και καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια. Είμαι νεφροπαθής και υποβάλλομαι σε τρεις τετράωρες αιμοκαθάρσεις την εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καστοριάς που απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου από το σπίτι μου.

Χθες το μεσημέρι (Σάββατο 11-07-2020) κι ενώ ήμουν στην αιμοκάθαρση, κινητοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου για να αποδώσει ένα πρόστιμο στη σύζυγο μου για παρεμπόδιση κυκλοφορίας. Στην αρχή σάστισε, διότι δεν οδηγεί. Η κλήση όμως και το πρόστιμο των διακοσίων ευρώ ήταν για τις γλάστρες και τα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού! Σύμφωνα με την κλήση, η σύζυγός μου καταλαμβάνει παράνομα το οδόστρωμα(;)και εμποδίζει την κυκλοφορία σε δημοτική οδό. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι ένα στενάκι στην άκρη του χωριού χωρίς να υπάρχει άλλο σπίτι μετά και είναι απροσπέλαστο από κάθε είδους όχημα και καταλήγει σε αδιέξοδο, σε πυκνή βλάστηση και δέντρα. Επίσης, αν δεν καθαρίζαμε οικογενειακώς το στενό αυτό από τα αγριόχορτα θα μας είχαν φάει κυριολεκτικά τα φίδια. Παραθέτω και φωτογραφίες ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητή η κατάσταση που αντιμετωπίζω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε δημόσιας αρχής ή δημοσιογράφου ώστε να καταγραφεί το περιστατικό.

ΥΓ: Στην Καστοριά και όχι μόνο, γίνονται προσπάθειες από καλλιτέχνες και εθελοντές για τον καλλωπισμό της πόλης με λουλούδια, παρτέρια κτλ. Μία προτεινόμενη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της περιοχής είναι ο τουρισμός και πέραν άλλων προϋποθέσεων για να επισκεφτούν τουρίστες την περιοχή μας πρέπει αυτή να είναι περιποιημένη και καθαρή. Ας μην να αφήσουμε την μιζέρια να μας πνίξει διώκοντας με πρόστιμα τις γλάστρες και τα λουλουδάκια!

Με τιμή, Ζήσης Γκέτσιος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες