Πρώτο κρούσμα κορονοιού στην Φλώρινα – Είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Μακεδονία

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοιου έκανε την εμφάνισή του στην Φλώρινα. Σύμφωνα με πληροφορίες  το θετικό κρούσμα είναι κάτοικος τοπικής κοινότητας του Δήμου  Αμυνταίου και  είχε  ταξιδέψει πρόσφατα στο Μοναστήρι- Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα, πυρετό, γεγονός που τον ανησύχησε και επισκέφθηκε Νοσοκομείο της περιοχής όπου λήφθηκε δείγμα από το ίδιο το άτομο όσο και από την οικογένεια του.

Το τεστ έδειξε θετικό και από χθες γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Μέρες τώρα φορείς, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας,  με έγγραφα τους ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους προς τη γείτονα χώρα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοιού επισημαίνοντας τους κινδύνους να μεταφέρουν τον κορονοιό στην πόλη μας που μέχρι σήμερα δεν είχε θετικό κρούσμα, κάτι τελικά που δεν άργησε να γίνει.

Όπως αναφέρουν οι φορείς της Φλώρινας καθημερινά πάνω από 400 οχήματα από την Φλώρινα, τη Δυτική Μακεδονία και όλη την Βόρεια Ελλάδα επισκέπτονται τη γειτονική χώρα για ψώνια, για το καζίνο, για βενζίνη και βόλτα όπως ομολογούν οι ίδιοι, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία φορέων και κατοίκων της Φλώρινας.

Οι φορείς ζητούν είτε να περιοριστεί η μετακίνηση των κατοίκων της Ελλάδας στη γείτονα χώρα μόνο για εξαίρετες περιπτώσεις ή να κλείσουν τα σύνορα καθώς η αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοιού στη γείτονα χώρα είναι ραγδαία.

Πηγή: ert.gr