Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Εκπαίδευση Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικοί πίνακες

Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής – Αναλυτικοί πίνακες

Αγωνία τέλος για τους περίπου 100.000 υποψηφίους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας (https://results.it.minedu.gov.gr), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εάν πήραν το ένα από τα 77.970 εισιτήρια για τις θέσεις στα ΑΕΙ της Ελλάδας και σε ποια σχολή πέτυχαν.

Οι βάσεις για τις πανελλήνιες

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020 (Αρχείο excel)

Δείτε και τα υπόλοιπα στοιχεία των βάσεων

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ — ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ — ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ 2019-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2020

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2020

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα για τους υποψηφίους μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr, όπου πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο), μπορούν να τα δουν.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα λύκεια ως το μεσημέρι.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επιπλέον, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά θα αναρτηθούν επίσης στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως

Θερμά συγχαρητήρια προς τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε με σημερινό μήνυμά της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. «Ευοδώθηκαν οι προσπάθειές σας, και μάλιστα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες», ανέφερε. Τόνισε, δε, ότι ξεκινούν ένα «συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση», με νέες ευκαιρίες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να χτίσουν το μέλλον τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές τους.

Επιπλέον, η υπουργός αναφέρθηκε και σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει. «Η σημερινή ημέρα ανοίγει μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία αφορμή να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να διαλέξετε το δρόμο που σας ταιριάζει» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Είναι η αρχή μίας νέας πορείας, που με όρεξη και προσήλωση θα ακολουθήσετε».

Ακόμη, η κ. Κεραμέως έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των υποψηφίων, που -όπως ανέφερε- «ήταν δίπλα τους και σε αυτήν την πρόκληση».

«Από την πλευρά μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας περισσότερες, ποιοτικότερες, πιο διευρυμένες επιλογές, για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που σας αξίζει», κατέληξε η υπουργός στο μήνυμά της.