Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Δεν φτάνει η νέα έξαρση του ιού με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν εδώ και μέρες τα

200, ο φόβος εάν θα αντέξει το σύστημα υγείας και ο τρόμος για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει και τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Το νέο «φρούτο» αφορά το «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»…

 

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» που προτρέπουν στη μη χρήση μάσκας στο σχολείο, μέτρο που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι για την προστασία των παιδιών από τον ιό, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό.

Μάλιστα για την πορεία της έρευνας ενημερώνεται και ο εισαγγελέας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί και ποινικά αδικήματα.

Οι ομάδες κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο, έρχονται να προστεθούν στις επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, αφού όσοι τις ασπάζονται δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης, κάτι που ενίοτε πληρώνουν ακριβά οι ίδιοι αλλά και συνάνθρωποί τους που απλώς είχαν την ατυχία να δουλεύουν ή να περπατάνε ή να διασκεδάζουν δίπλα στον -ανεγκέφαλο στις περισσότερες περιπτώσεις- συνωμοσιολόγο.

Ζήλεψαν φαίνεται το κίνημα αντιεμβολιαστών, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες που έχουν οι φαεινές ιδέες τους να αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς εμβόλιο, προκαλώντας για παράδειγμα έξαρση ιλαράς πριν από λίγα χρόνια.

Εντολή για έρευνα μετά από καταγγελίες

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων.

Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη, ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Μετά από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Χιλιάδες μέλη

Μία από τις ομάδες έχει μόλις δύο μέρες που έχει δημιουργηθεί και ήδη φιλοξενεί περισσότερα από 14.000 μέλη. Έκπληξη αλλά και ανησυχία προκαλεί δε το μένος των αναρτήσεων.

«Καλησπέρα στην ομάδα. Έλεγα πως δεν θα στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα. Αλλά το ξανασκέφτηκα. Αυτό θέλουν. Θέλουν να έχουν όλα τα πειθαρχημένα παιδιά μαντρωμένα και τους γονείς τους φακελομένους, Όχι … δεν θα σας κάνω το χατήρι. θα στείλω το παιδί μου ΧΩΡΙΣ μάσκα στο σχολείο, και θα του τάξω μία σοκολάτα για κάθε μάσκα παιδιού που θα μου φέρνει στο σπίτι!!!!» γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι πάλι προσπαθούν να δώσουν σε αυτόν τον παραλογισμό και ιδεολογικό υπόβαθρο.

«Όλα τα παιδιά στο σχολείο χωρίς μάσκες.  Aς καταλάβουν ότι τα παιδιά μας δεν είναι πιόνια τους!» αναφέρει άλλη ανάρτηση.

 

in.gr