Λουκέτο σε κλαμπ της δυτικής Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων

Ο γάμος φέρεται να επηρέασε και την λειτουργία ενός μπαρ στη δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος που είχε παραβρεθεί στην δεξίωση, τις πρώτες ημέρες ήταν ασυμπτωματικός και συνέχιζε να εργάζεται στο μπαρ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρουσιάστηκαν τουλάχιστον τρία νέα κρούσματα στην συγκεκριμένη επιχείρηση και για αυτό αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες να αναστείλουν την λειτουργία της από τις 3 Αυγούστου.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της επιχείρησης προς τον κόσμο, ενώ σε ανακοίνωση τους στα social media αναφέρουν ότι έκλεισαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Άγνωστό είναι επίσης αν έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, ώστε να ακολουθήσουν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και να ξεκινήσουν ιχνηλατήσεις για να αποτραπεί μια νέα μεγάλη εστία μετάδοσης.

Φόβοι και αυτοαπομόνωση από νέους που διασκέδασαν σε κλαμπ

Από τη δυτική Θεσσαλονίκη ο ιός φαίνεται πως μεταφέρθηκε και σε γνωστό κλαμπ της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που παραβρέθηκαν στην εμφάνιση γνωστών τραγουδιστών στην Καλλιθέα Χαλκιδικής το προηγούμενο Σάββατο, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα το πρωί της Κυριακής.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ήδη υπάρχουν δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα από συγκεκριμένη παρέα που διασκέδασε στο κλαμπ. Ανάμεσα στην παρέα ήταν και ένας εργαζόμενος στο μπαρ που έκλεισε στη δυτική Θεσσαλονίκη λόγω των κρουσμάτων, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό.

Άμεσα πληροφορήθηκαν αρκετά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα δυο κρούσματα και άρχισαν να θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα. «Φυσικά και φοβάμαι. Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα θα αυτοαπομονωθώ και θα υποβληθώ σε τεστ το συντομότερο. Ακόμα δεν έχω κάποια συμπτώματα» λέει στη «Μακεδονία» 27χρονος που ήρθε σε επαφή με τα δυο κρούσματα και βρισκόταν στο περασμένο Σάββατο στο κλαμπ της Καλλιθέας.

Επίσης, με εργαζόμενο του μπαρ στη δυτική Θεσσαλονίκη ήρθαν κι άλλα άτομα, πριν επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Όταν ενημερώθηκαν όσοι είχαν σύνδεση μαζί του, θορυβήθηκαν και ξεκίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. «Την περασμένη εβδομάδα, ένας φίλος μου συνάντησε εργαζόμενο από το συγκεκριμένο μπαρ που είναι θετικός. Μετά συναντήθηκε μαζί μου. Ωστόσο δεν γνωρίζαμε ακόμα για τα κρούσματα. Όταν έμαθα, αμέσως πήγα σπίτι μου, απομονώθηκα και μετρούσα συνέχεια τη θερμοκρασία μου» λέει 23χρονος στη «Μακεδονία»

«Οι περισσότεροι που ήμασταν την Κυριακή στη συναυλία, ήμασταν το βράδυ Σαββάτου και στο νυχτερινό κέντρο. Όλοι ήμασταν σε κοντινή απόσταση και μάλλον δεν ήταν δύσκολο να κολλήσουμε» λέει ο 32χρονος που είναι θετικός στον κορονοϊό.