Κλείνει η λαϊκή αγορά της Κοζάνης για 10 μέρες λόγω παραβίασης των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού

Το δεκαήμερο κλείσιμο της λαϊκής αγοράς στην Κοζάνη, μέχρι τις 27 Αυγούστου, λόγω παραβίασης των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε με πράξη την οποία υπογράφουν πέντε Υπουργοί.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την εισήγηση του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, καθώς σε έλεγχο που έγινε στη λαϊκή αγορά Κοζάνης στην οδό Αριστοτέλους, το πρωί της Παρασκευής 14 Αυγούστου, διαπίστωσαν παραβάσεις σε ότι αφορά στις αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, με τα προβλεπόμενα μέτρα να μην τηρούνται, ενώ παρατηρήθηκε και η μη χρήση μάσκας.

Ωστόσο από την πλευρά τους οι παραγωγοί και τα Διοικητικά Συμβούλια των λαϊκών αγορών Κοζάνης, εξέφρασαν τον φόβο τους τις προηγούμενες ημέρες για το ενδεχόμενο κλεισίματος, πριν την τελική απόφαση, αλλά και την αγανάκτησή τους για συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων τους, που παρά τις εκκλήσεις και τις παρατηρήσεις που τους έγιναν να τηρούν τα μέτρα, δεν συμμορφώθηκαν.

Άξιο απορίας είναι το γεγονός, όπως τονίζεται επίσης από την πλευρά τους, η μη επιβολή προστίμων όπως προβλέπει η νομοθεσία και η αποβολή τους από το χώρο της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αντιδράσεις μετά την απόφαση κλεισίματος της λαϊκής αγοράς στην Αριστοτέλους με τους 340 παραγωγούς να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου