2019–nCoV; AHEPA; COVID-19; Greece; Thessaloniki; corona virus; coronavirus; hospital; ΑΧΕΠΑ; Ελλάδα; Θεσσαλονίκη; Κορωναϊός; κοροναϊός; κορωνοϊός; νοσοκομείο;

Κοροναϊός: Φόβοι λοιμωξιολόγων για αύξηση κρουσμάτων το επόμενο δεκαήμερο και στο… βάθος νέα μέτρα

AHEPA hospital, Thessaloniki, Greece on March 12, 2020. / Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη, 2020.

Η έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες αλλά και η γενικότερη χαλάρωση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες ανάγκασε την κυβέρνηση αλλά και τους λοιμωξιολόγους να χτυπήσουν «καμπανάκια» καθώς υπάρχει φόβος ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να πάρει νέα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, όπως η επιβολή τοπικών lockdown, αποστολή SMS για συγκεκριμένες ομάδες ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσει να επανέρχεται και η τηλεργασία στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εάν η διασπορά των κρουσμάτων πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στο MEGA ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όποιο πρόσθετο μέτρο κριθεί αναγκαίο ώστε να υπάρξει ανάσχεση του ιού ενώ δεν απέκλεισε τοπικά lockdown εάν ο αριθμός των κρουσμάτων ξεφύγει σε κάποιες περιοχές.

Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας της χώρας, καθώς μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα κορυφωθεί η εγχώρια τουριστική κίνηση ενώ μέχρι τότε θα φανεί κατά πόσο επηρέασε ο συγχρωτισμός και οι εικόνες χαλάρωσης το προηγούμενο διάστημα σε διαφορές περιοχές της χώρας αλλά και σε χώρους νυχτερινών μαγαζιών.

«Κόκκινος συναγερμός»

Η επανεμφάνιση Τσιόδρα στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Χαρδαλιά, σήμανε για πολλούς την αντίστροφη μέτρηση για μία σειρά νέων περιοριστικών μέτρων εάν η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

«Καμία σύσταση δεν θα πιάσει τόπο αν δεν γίνει αντιληπτό ότι παλεύουμε με πρωτόγνωρη κατάσταση, όχι απλά μια γρίπη». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ξεκίνησε την εισήγησή του ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην πρώτη εμφάνισή του μετά την τελευταία ενημέρωση της 26ης Μαΐου χτυπώντας ένα ηχηρό καμπανάκι για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες το επόμενο διάστημα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεότερες ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως ο δείκτης R0 βρίσκεται κοντά στο 1, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη διασπορά του ιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες