Κορονοϊός: Κανόνες για εργασία και σενάρια για σχολεία – Έρχονται νέα μέτρα

AHEPA hospital, Thessaloniki, Greece on March 12, 2020. / Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη, 2020.

Κρίσιμη η νέα τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, με τους λοιμωξιολόγους

Με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας να είναι δεδομένη -παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα (18/08) τα κρούσματα έπεσαν  για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν μια βδομάδα τα κρούσματα κάτω από τα 200 σε ένα 24ωρο- η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μία σειρά έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, όπως τα γραφεία και οι τάξεις των σχολείων, δείχνουν να είναι δεδομένα, όπως και τα τοπικά lock down «τύπου Πόρου» για περιοχές ακόμα και εντός Αττικής. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα γνωρίζουμε λεπτομέρειες που αφορούν και την τηλεργασία, αλλά και το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία, που θα ανοίξουν πάντως στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στο Open TV, o Στέλιος Πέτσας. Στη νέα τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη, 19 Αυγούστου, με τους λοιμωξιολόγους, θα συζητηθούν οι νέες παρεμβάσεις των Αρχών.

Ερχονται νέα μέτρα – Τι αλλάζει στο Δημόσιο

Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μία σειρά έκτακτων μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στελέχη της κυβέρνησης και λοιμωξιόλογους, καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι είναι έτοιμος να αποφασίσει και μέτρα τοπικού lockdown αν χρειαστεί. Μάλιστα, ειδική αναφορά στην πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας μετά τα αυξανόμενα κρούσματα αναμένεται να κάνει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση του κοινού για τον κορονοϊό το μεσημέρι της Τρίτης.

ethnos.gr